söndag 10 juni 2012

Värjkamraternas V

Ett litet, men enastående, startfält bestående av bl a landslagskvinnor, tidigare VK-vinnare, världsmästare (inte i fäktning, men ändå) och ungerska mästare gjorde upp om segern i vårens sista deltävling. I frånvaro av de lokala storfräsarna, varav en del, enligt rykten i frukt- o grönt på Lutis, möjligtvis inte hade laga förfall; segrade underteckad och vår nye vän Tomas. Men som synes av protokollet kunde det, om den ena eller andra stöten hamnat åt ett annat håll en den gjorde, lika gärna ha varit någon eller några andra.



DT har i en tidigare bloggpost utlovat en sammanställning av resultaten innan midsommar. Håll tummarna!

söndag 3 juni 2012

VK IV

Återigen visar Anton att han är klubbens starkaste fäktare, tätt följd i resultatlistan av Gustaf, som verkar ha svårt att få ordning på nerverna inför den krävande hemmapubliken. Notabelt även att ungdomarna på allvar etablerat sig i toppen. Alltså inget problem med återväxten i klubben som det verkar. En del av det äldre gardet får däremot spotta upp sig till nästa tillfälle. Undertecknad höll sig denna gång undan, visserligen ofrivilligt, men kanske lika så bra det. Det finns indikationer på assautpassen att det börjar bli svårt att hävda sig.

Vårens sista VK går av stapeln nu på tisdag. En liten uppmaning inför denna: Betalningsviljan av anmälningsavgiften har överlag varit rätt usel. Kanske inte så underligt i ljuset av den civilisationens kollaps som vi nu verkar se början av i densammas vagga. -Det gäller att hålla i slantarna inför tuffare tider. DT måste ändock uppmana värjkamraterna att ta med kontanter för att reglera sina skulder. Om man har betalat anmälningsavgift framgår av tableaun. Summan är fem (5) kronor per tävlingsstart. Alltså; väl mött på tisdag, med klirrande börs i hand!

lördag 7 april 2012

Värjkamraternas III

I årets tredje värjkamraternas stod Anton som segrare, för andra gången på två försök, tillsammans med Gustaf, som till slut fick stiga högst upp på pallen. Därefter, på tredjeplatsen, följde ett stort band av usual suspects, varav undertecknad nästan var en.

Som synes har presentationen av resultat inte förskönats något alls, men DT kan upplysa om att vi sitter och filar på en excelfil med den sammanräknade rankingen. Denna kommer förhoppningsvis att publiceras före midsommar; men man kan ju aldrig veta. Top-ten ute i högerfältet är helt rätt t o m vk 3. Man ska dock ha i åtanke att långt ifrån samtliga har deltagit i alla hittillsvarande tävlingar, varför top-ten inte har full bäring på ett slutresultat.

Glad påsk alla!

Klicka för förstoring

tisdag 13 mars 2012

Värjkamraternas II

Det har bland denna bloggs kommentatorer, med all rätt, uttryckts en viss otålighet över att resultatet från tisdagens tävling ännu inte offentligjorts. Den som händelsvis är intresserad av skälet därtill, kan bland kommentarerna till den förra posten finna åtminstone en del av förklaringen. :)

Hur som helst.

Årets andra deltävling i Värjkamraternas vandringpris kom att samla ett både mångtaligt och starkt startfält. Efter en tämligen raskt avverkad tävling stod som segrare den nyblivne veteranlandslagsmannen Tomas, endast slagen av Sofie och Susanne. Den sistnämnda som, i fin form, knep tredjeplatsen tillsammans med en halv-comebackande Henke. Tvåa blev, som synes, möjligtvis inte helt överraskande, Gustaf.

Klicka för förstoring.


Om någon tycker att resultatlistorna kunde vara något snyggare och framför allt tydligare, kan skribenten meddela att han instämmer och lovar att så snart tillfälle ges publicera något mer läsbart och estetiskt tilltalande. Även en stilig och lättfattlig rankinglista utlovas inom kort.

lördag 18 februari 2012

Värjkamraternas I, 2012

Under förra årets säsong, värjkamraternas 2011, tvingades deltagare och andra intresserade av tävlingen sväva i ovisshet om både resulten i deltävlingarna och den sammanräknade rankingen. Detta var inte tävlingsledningens avsikt. Denna årslånga tystnad berodde alltså inte, som någon möjligtvis kan ha spekulerat i, på något i auktoritär anda utövat censorskap, utan hade helt andra mer triviala orsaker.

Under säsongen 2012 avser tävlingsledningen att löpande och efter respektive deltävling, skyndsamt (typ), publicera resultat och ranking på denna webbplats.

Alltså:

Den 9 februari genomfördes deltävling ett och resultatet därav blev enligt bild nedan.

Eftersom protokollet saknade en hel del i estetiskt hänseende har här gjorts ett försök att piffa upp presentationen med en glad kattfigurin i de svenska nationsfärgerna. Tilläggas kan också en uppmaning (till person med erforderlig kompetens) att införskaffa nya pennor till white board-tavlan.
Resultatlistan bjöd väl som synes inte på några överraskningar (Grattis Anton, Filip o Linus). Dock visar startlistan på ett antal överraskande come backer från herrar som letat sig hem till Fyrishov från så disparata platser som Copacobanas stränder, Paris och frukt- och gröntavdelningen på Luthagens livs. Roligt tycker tävlingsledningen.